Natuurlijk Monique

Schoonheid van binnen en buiten

Lakshmi

Met de producten van Lakshmi kan ik de behandeling helemaal afstemmen op wat jij op dat moment nodig hebt qua huidtype en innerlijk welzijn. De producten kenmerken zich door de heerlijk geurende en ontspannende bloemengeuren volgens ayurveda, aromatherapie en naturopathie. 

Het mooie is dat alle ingrediënten (kruiden, zaden, bloemen, vruchten) geproduceerd worden in de landen van herkomst en daardoor een hogere energetische waarde bevatten.

De producten

De producten van Lakshmi zijn onderverdeeld in een aantal basislijnen: de Vata, Pitta, Kapha en Anti-Aging. Bij een eerste behandeling doe ik een intake met als doel te bepalen welke lijn het beste bij je huid past. Tijdens de behandeling kunnen de producten verrijkt worden met speciale serums, net waar de huid en jijzelf behoefte aan hebt. De basislijnen zijn er natuurlijk ook voor thuisgebruik. 

Vata

Vata producten zijn producten voor de droge, vochtarme, fijne en vermoeide huid. De edelstenen in de crème's versterken en vergroten de opname van de plantaardige werkstoffen. De Vata producten voeden de huid, zijn vochtherstellend en stimuleren de stofwisseling. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageen en de versterking van elastische vezels. Vata producten bevatten
kostbare extracten van Malachiet, Smaragd en Koraal.
 

Pitta

Pitta producten zijn voor de gevoelige en intolerante huid. De edelstenen in de crème's versterken en vergroten de opname van de plantaardige werkstoffen. Ze helpen tevens de huid te verzorgen en te kalmeren. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageen en de versterking van elastische vezels. De Pitta producten zijn beschermend, licht, voedend en vochtherstellend. Ze reguleren de huidstofwisseling, kalmeren de doorbloeding en 
versterken de bloedvatwand. Ze zorgen diep vanuit de huid voor
een goede opbouw. 

Kapha

Kapha producten zijn geschikt voor de gemengde, slecht doorbloede en vette huid. De producten verzorgen en reguleren de huid. Ze bevatten kostbare extracten van zinkmineralen, robijn en opaal. Deze zorgen ervoor dat de opname van de plantaardige werkstoffen wordt vergroot. De producten zijn vochtherstellend, licht voedend en reguleren de stofwisseling en talgproductie. Kapha producten geven de huid een frisse gematteerde uitstraling.

Anti-Age

Ben je op zoek naar een bijzonder effectieve behandeling om de verschijnselen van huidveroudering te voorkomen? En wil je een behandeling die zich specifiek richt op de kleine lijntjes en de ondersteunende vezels om zo diepere en de expressie rimpels te verminderen? Lakshmi heeft hiervoor de Anti-Age schoonheidsproducten ontwikkeld. Een effectieve Anti-Age lijn verrijkt met de energetische kracht van edelstenen om de huidspanning te verbeteren. Dit gebeurt door de elastische vezels en collageen te versterken en de huid diep te reinigen. De unieke formule stimuleert de cellulaire stofwisseling, dankzij een zeer effectieve combinatie van kostbare extracten zoals: onyx, koraal, opaal, topaas, robijn, diamant, smaragd en goud.


De VATA producten

Orange Flower Cleansing Milk

Een diepe en zachte reiniging met extracten van Malva en essentiële olie van sinaasappelbloesem. Verwijdert op een zachte grondige wijze vervuiling en dode huidcellen van de droge en vermoeide huid en biedt tijdens de reiniging al de eerste verzorging. Een diepe zachte reiniging is onontbeerlijk om de huid fris en vitaal te houden. De orange flower reinigt diep, voedt en beschermd de huid. 

Inhoud: 200 ml
Prijs:     21,50Avocado Tonic


Een heerlijke zachte tonic, met extracten van Kamille en Avocado, dat het afweersysteem van de huid verbetert. Geeft de huid veerkracht en verfrissing, herstelt de vochtbalans en bereidt de huid voor op de opname van werkstoffen.

Inhoud: 200 ml 
Prijs:     21,50Tridosha Cleansing CreamDeze crème kan zeep en reinigingsmelk vervangen om 's ochtends of 's avonds het gezicht grondig en diep te reinigen. De crème maakt de huid zacht en beschermt de natuurlijke zuurgraad (pH) van de huid.
 

Inhoud: 100 ml 
Prijs:     22,50Anti-Age Mask


Een heerlijk masker om de huid te vitaliseren. Het werkt reinigend, voedend en vochtherstellend. De rijke formule van o.a. Hennepolie, Equisetum en de essentiële olie van Basilicum verzachten, voeden en reinigen de huid. Daarnaast geeft het de huid direct een frisse en levendige uitstraling. Verpakt in handige zakjes per gebruik. Makkelijk om mee te nemen en hygiënischer in gebruik. 

Inhoud: 15 x 10 ml 
Prijs:     64.00Sesame Serum olie


Een rijk serum met een extra hoge concentratie werkstoffen van o.a. Sesamolie, Tarwekiemolie en Jojobaolie, welke rijk zijn aan essentiële vetzuren en vitamines. Deze beschermen de huid tegen uitdrogen en verbeteren de afweer tegen invloeden van buitenaf.

Inhoud: 30 ml 
Prijs:     37,50
Jasmin Cream

Deze crème is bijzonder geschikt voor de huid die extreem vocht- en voedingsarm is. De bijzondere Ayurvedische formule van Terminalia Chebula, Karitebutter en essentiële oliën van Jasmijn, voorzien de vochtarme en droge huid van essentiële vetzuren die de celdeling stimuleren en de huid verzachten. Door de toevoeging van Malachiet en Smaragd worden de werkstoffen nog beter opgenomen. De crème helpt de huid om zijn natuurlijke balans te hervinden.

Inhoud: 50 ml 
Prijs:     40,50


Gingseng Jojoba Cream

Deze crème is bijzonder voedend en stimulerend, dankzij de bijzondere Ayurvedische formule van Terminalia Chebula, Jojoba, Sesamolie en essentiële oliën van Ylang Ylang. De extracten van Ginseng repareren de schade in de vermoeide, futloze huid en stimuleren de celdeling. De toevoeging van Malachiet en Smaragd verbeteren de opname van werkstoffen.

Inhoud: 50 ml 
Prijs:     40,50Ultra Moisturizing Serum

Het Ultra Moisturizing Serum zorgt voor een, intense, diepe en blijvende hydratatie. Tevens stabiliseert en behoudt het de vochtreserves in de huid. Optimaliseert de cel functies en voorkomt vroege veroudering van de huid. Maakt de huid zichtbaar helder, elastisch en soepel. Ideaal voor alle huidtypes en leeftijden, geschikt voor de vermoeide, beschadigde, droge, slecht hydraterende en de huid die gevoelig is voor vroegtijdige veroudering. Het Intensief Moisturizing Serum heeft een lichte en frisse textuur die snel wordt geabsorbeerd.

Inhoud: 30 ml 
                                         Prijs:     45,00


Synergy Stress Free Life100% pure synergie van essentiële olië. Hoe te gebruiken?

- Verneveling door middel van verbrander of diffuser
- Inhalatie, door stoombad of enkele druppels op een tissue
- Massage van de voetzolen, enkele druppels mengen met een plantenolie en onder de voetzolen in masseren
- Bad, enkele druppels met een zuivere vloeibare zeep of met wat melk

Inhoud: 30 ml 
Prijs:     30,50
Surya Kruidenthee


Vata melange ontspant de geest, verdrijft de lucht en ether. Heeft een natuurlijke werking zodat een goede nachtrust mogelijk is. De kruiden zijn afkomstig uit de Himalaya en zijn samengesteld volgens klassiek ayurvedisch recept. Heeft een natuurlijke werking zodat een goede nachtrust mogelijk is. Vata kruidenmelange vermindert het hongergevoel, houdt de gewrichten soepel en verdrijft darmgassen. 20 zakjes à 5,37 euro.


De PITTA producten

Cornflower Cleansing Milk


Een heerlijke kalmerende reinigingsmelk, die de gevoelige huid kalmeert, verzacht en irritaties vermindert. De zachte textuur met Malva en Korenbloemen voelt koel en heerlijk comfortabel aan en herstelt de zuurgraad van de huid.

Inhoud: 200 ml 
Prijs:     21,50Lavender Tonic

 

Een zachte, verfrissende en kalmerende tonic, die dankzij de heilzame werking van Lavendel en Palmarosa de vochtbalans van de huid verbetert. Werkt kalmerend, verfrissend en bereidt de huid voor op de opname van actieve werkstoffen.

Inhoud: 200 ml 
Prijs:     21,50Tridosha Cleansing Cream


Deze crème kan zeep en reinigingsmelk vervangen om 's ochtends of 's avonds het gezicht grondig en diep te reinigen. De crème maakt de huid zacht en beschermt de natuurlijke zuurgraad (pH) van de huid. 

Inhoud: 100 ml 
Prijs:     22,50

De rest van de producten volgt zsm op de site. 

Meer over de Lakshmi producten:

Biologisch

De keuze voor biologische producten is in de eerste plaats een moreel verantwoorde keuze, die past bij het streven van Lakshmi naar betrokkenheid en samenhang met de natuur. Daarnaast zijn biologische producten effectiever doordat de ingrediënten meer overeenkomen met de van nature in ons lichaam aanwezige stoffen. Een biologische productiemethode houdt in dat er bij elke stap rekening gehouden wordt met het gehele ecosysteem. Er worden geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s) gebruikt, en de productiemethode voldoet aan strenge criteria om het milieu, mensen en dieren te beschermen.

De producten van Lakshmi worden aan de hand van de strenge criteria van de biologische productiemethode geproduceerd, en zijn gecertificeerd door het ICEA (Instituut voor Ethische en Milieu Certificatie). Lakshmi maakt bij de productie alleen gebruik van natuurlijke ingrediënten verkregen uit op biologische en biologisch-dynamische wijze geteelde planten of wilde planten, waaronder: phyto-extracten, essentiële oliën en bloemenwater uit aromatische planten. Lakshmi producten zijn zeer huidvriendelijk, bevatten een plantaardige emulgator en 100% koudgeperste plantaardige oliën. 

De gecertificeerde Lakshmi producten bevatten:

• Actieve biologisch gecertificeerde ingrediënten
• Heerlijke natuurlijke geuren verkregen door de combinatie van planten en bloemen
• Etherische oliën en natuurlijke plantenextracten
• Ecologische verpakkingen: verpakkingen gemaakt van ecologisch verkregen cellulosevezels uit duurzaam beheerde bossen
• Planten van biologisch-dynamische herkomst, en op biologisch wijze geteelde en wilde planten
• Natuurlijke conserveringsmiddelen, zoals toegestaan volgens de ICEA: grapefruitzaadextract, vitamine A, E, C, en essentiële oliën
• 100% zuivere en natuurlijke essentiële oliën
• Koud geperste plantaardige oliën
• Tarwekiemliposomen die kostbare vochtinbrengende en voedende stoffen bevatten om de huid te herstructureren
• “Totale complete” plantenextracten voor een effectieve en evenwichtige werking zonder bijwerkingen

Duurzaamheid

De verpakkingen bevatten geen PVC. In plaats daarvan kiest Lakshmi voor het gebruik van recyclebaar plastic of glas. Lakshmi gebruikt papier dat FSC-gecertificeerd is, wat betekent dat het afkomstig is uit volgens strenge milieu-, sociale en economische normen beheerde bossen. 

De door het ICEA gecertificeerde producten van Lakshmi bevatten geen:

• PEG’s, siliconen, acrylaten, EDTA, BHT, BHA, PPG, organische halogeenverbindingen, propyleenglycol, parabenen en isomethylisothiazolinone;
• Vaseline;
• Sodium lauryl sulphate;
• Synthetische kleurstoffen;
• Ingrediënten van dierlijke oorsprong;
• Chemische conserveermiddelen.

De prijslijst vind je hier.

Terug naar boven